Fua Fa'aa'au Fa'aula

Boiler Drum o le meafaigaluega pito sili ona taua i mea faʻapipiʻi, ma e taʻalo ai le fesoʻotaʻiga. A o'o ina fa'amaonia le ausa fa'avela le vai i totonu o se fa'auna, e tatau ona uia ni faiga se tolu: fa'avevela, fa'asu ma fa'avela. O le fa'avevelaina mai le vai fafaga i le vai tumu o se fa'avevela. O le fa'asu'a o le vai tu'u i totonu o le ausa fa'asu'a ose faiga fa'asu. O le fa'avevelaina o le ausa tu'u i totonu o le ausa fa'avevela, o se faiga fa'avevela. I luga aʻe o le tolu faiga e faʻamaeʻaina e le economizer, faʻasao faʻavevela luga ma superheater faasologa. E maua e le pa'u fa'avela le vai mai le economizer ma fai ai se matasele ta'amilo ma fa'asao fa'avela. E tatau ona tufa atu le ausa fa'asusu i le fa'avevela e ala i le pa'u ausa.

Matafaioi a le pa'u boiler

1. E teu ai le malosi ma le fa'atumauina o a'afiaga: o se aofa'iga o vai ma ausa o lo'o teuina i totonu o le pa'u ausa, o lo'o i ai se aafiaga e teu ai le malosi. Pe a suia le uta, e mafai ona puipuia le le paleni i le va o le aofaʻi o le faʻafefe ma le aofaʻi o le vai ma le suiga vave o le mamafa o le ausa.

2. Faʻamautinoa le lelei o le ausa: o loʻo i ai i le vaʻa vaʻavaʻa le vaʻavaʻa-vai ma masini faʻamamaina ausa, lea e mafai ona faʻamautinoa le lelei o le ausa.

Fua Fa'aa'au Fa'aula

Fa'atomuaga pu'upu'u o le pa'u boiler

(1). O le pa'u ausa ma le fa'aliliuina o le vevela e feso'ota'i e ala i luga ma lalo e fa'asolo ai le vai. O le ta'amilosaga vai pa'u o se fa'a'avevela vevela. O le pa'u ausa e maua ai le vai fafaga mai pamu vai fafaga, ma momoli atu le ausa tumu i le fa'avevela, pe fa'aulu sa'o mai le ausa.

(2) O lo'o i ai se masini va'ava'ai ausa-vai ma se masini fa'aoso fa'aauau e fa'amautinoa ai le lelei o le ausa.

(3) E iai le malosi e teu ai vevela; pe a suia tulaga faʻaogaina o le boiler, e mafai ona faʻagesegese le fua o le suiga o le mamafa o le ausa.

(4) O loʻo i ai fua faʻamalosi, fua vai, faʻalavelave faʻafuaseʻi vai, vaʻa saogalemu ma isi mea faigaluega e faʻamautinoa ai le saogalemu o le faʻauna.

(5) O le pa'u ausa o se pusa paleni e maua ai le mamafa e manaʻomia mo le tafe o le faʻafefiloi o vai ausa i totonu o le puipui vai.

Fa'atulagaga o le pa'u fa'avela

O le pa'u ausa e masani ona aofia ai vaega e tolu:

(1) Mea faigaluega tuueseeseina ausa-vai.

(2) Mea fa'amama ausa.

(3) Pepa, tui, ma faʻafuaseʻi ona tuʻuina vai.

Fua Fa'aapa ausa Fauvela

Valau Saogalemu i luga o le pa'u fauvela

O le pa'u ausa e lua alatoto saogalemu, ma o le fa'atulagaina o mamafa e eseese. O le valve saogalemu e maualalo le tau fa'atulagaina e pulea ai le ausa fa'avela, ae o le valve e maualuga lona tau e pulea le mamafa o le pa'u.

Pa'u le pa'u boiler

Fa'aauau pea le pa'u ma le pa'u fa'avaitaimi e mo le pa'u pa'u ausa.

(1) Fa'aauau pea le sasaina e masani ona fa'aaogaina e fa'amalo ai le vai fa'atotonu i le pito i luga o le pa'u. O le fa'amoemoe autu o le puipuia lea o le vai fauvela mai le tele o masima ma le teiō. O le nofoaga e pa'u ai o lo'o i le 200-300mm i lalo ole vai vai.

(2) O le pa'u fa'avaitaimi o le fa'alavelave fa'afuase'i; o le pa'u vai mai le pito i lalo o le fa'auna e fa'asusu i lalo i le ta'i 8-24 itula. O taimi taʻitasi e tumau mo le 0.5-1 minute, ma o le fua o le paʻu e le itiiti ifo i le 1%. O le pa'u fa'afuase'i e tatau ona fai soo ma pupuu.

Fuafuaga o le frum boiler

O le Na3PO4 e fa'afefeteina ma pamu i totonu o le vai fa'apuna i totonu o le pa'u fa'apuna e ala i le pamu tu'u. O le faʻaopopoina o le trisodium phosphate i totonu o le vai faʻavela e le gata ina faʻatupu ai le calcium ma le magnesium e faʻatupu ai le faʻafefe o le vai, ae faʻasaʻo foi le alkalinity o le vai, ina ia faʻatumauina le tau o le PH i totonu o le va o loʻo faʻamaonia e tulafono faatonutonu.


Taimi meli: Oke-25-2021