Ние обезбедуваме висок квалитет ОПРЕМА

КОТЕЛ НА ОПРЕМА

 • SZS гас котли

  SZS гас котли

  SZS нафта котел Опис на производот SZS серија гас парен котел е со уредување D-тип, природни рециклирање, двојно тапан вода цевка котел. Надолжни барабан, со полно структура мембрана ѕид, малку позитивни согорување притисок. Печка е завиткани со мембрана ѕид, чад влегува во струење на банката која е помеѓу горниот и долниот барабан од излезот печка, а потоа влегува грејна површина на опашката - челик спирала перка економајзер. SZS серија гас парен котел е дизајниран и оптимизиран ...

 • Котел SZL биомаса

  Котел SZL биомаса

  SZL Биомаса котел Опис на производот котли SZL серија биомаса донесува синџир решетки, која е погодна за согорување на биомаса гориво како дрво чип, топчиња биомаса, итн SZL серија котел на биомаса е двојно тапан природна циркулација котел, целиот во "О" во облик на аранжман, употреба на синџирот решетки. На предниот дел на котелот е зголемувањето на грип канал, што е, на печка; неговите четири ѕидови се покриени со мембрана цевка ѕид. На задниот дел на котелот е договорено со струење на банката. На пестелив е ...

 • Котел СТВ биомаса

  Котел СТВ биомаса

  СТВ Биомаса Опис на производот котли СТВ котел серија биомасата е еден тапан хоризонтална склони двоодни решетки котел, аголот на наклонетост на решетката е двоодни е 15 °. Печката е мембрана структура ѕид, печка штекер има згура ладење цевки, и излезот печка излезните гасови температура ќе се намали под 800 ℃, пониска од точката на топење на летечка пепел, за да се спречи летечка пепел од slagging на паропрегревател. По цевки згура ладење, има висока температура паропрегревател, ниска температура ...

 • CFB котел на биомаса

  CFB котел на биомаса

  CFB Биомаса котли Опис на производот CFB (Циркулаторни флуидизиран слој) котел на биомаса е заштеда на енергија, еколошки и ефикасни. CFB котел на биомаса може да изгори различни горива од биомаса, како што се дрво чип, шеќерна трска, слама, дланка лушпа, ориз лушпа, итн CFB котел на биомаса карактеристики поголеми греење област, ниска температура согорување кревет, ниска технологија притисок кревет, изведена согорување, ефикасна поделба, SNCR и SCR denitration, низок коефициент на вишокот воздух, сигурен анти-носат технологија, matu ...

 • SZL термо котли

  SZL термо котли

  SZL термо котли Опис на производот SZL серија јаглен котел има карактеристики на голема топлина површина, висока ефикасност на топлина и решетки синџирот на тип squama, помалку јаглен истекување, соодветните воздушна комора и одделени прилагодување, доволно и стабилен гори, излез прашина сепаратор уред намалува грип мозоци гас, контрола на фреквенција, Саладин и DCS авто-контрола. SZL серија јаглен котли се специјално дизајниран и оптимизиран за производство на ниско и средно притисок на пареа или жешка вода со номинална ev ...

 • SHL термо котли

  SHL термо котли

  SHL термо котли Опис на производот SHL серија котел е двојно тапан хоризонтална синџир решетки најголемиот котел, задниот дел комплети воздух preheater. Опремата гори донесува шушка синџир решетки за да одговара на високо-квалитетни помошни машина, приврзаност и добра опрема автоматска контрола, кој обезбедува безбедна, стабилна економично и ефикасно водење на котелот. SHL серија јаглен котли се специјално дизајниран и оптимизиран за апликации за да се произведе низок, среден и висок притисок на пареа или жешка вода с ...

 • DHL термо котли

  DHL термо котли

  DHL термо котли Опис на производот DHL серија котел е еден тапан хоризонтална синџир решетки најголемиот котел. Горење дел усвојува шушка синџир решетки за да одговара со висок квалитет на помошната опрема и совршена автоматски систем за контрола, кој обезбедува безбедна, стабилна и ефикасна работа на котелот. DHL серија јаглен котли се дизајниран и оптимизиран за апликации за да се произведе низок, среден и висок притисок на пареа или жешка вода со номинален капацитет испарување 10-65 тони / час и рангирани ...

 • CFB термо котли

  CFB термо котли

  CFB термо котли Опис на производот CFB котел (Циркулаторни флуидизиран слој за котли) се одликува добра адаптација јаглен, безбедна и сигурна работа, високи перформанси и заштеда на енергија. Пепел може да се користи како додаток на цемент, намалување на загадувањето на животната средина и зголемување на економската корист. CFB котел може да изгори различни горива, како што се меки јаглен, антрацит, посно јаглен, лигнит, gangue, тиња, нафтен кокс, биомаса (дрво чип, шеќерна трска, слама, дланка лушпа, ориз лушпа, итн) CFB котел ...

Доверете ни се, изберете нас

за нас

 • Factory

Краток опис:

As the National Hi-tech Enterprise certificated by the government and the 500 Largest Machinery Industrial Enterprises, Taishan Group is leading industrial boiler and pressure vessel designer, manufacturer and exporter dedicated to supply turnkey coal fired boiler and industrial boiler solutions to worldwide customers. We are always working harder to become the leader in providing large or medium customized industrial boiler solution to meet market demands since its foundation in 1978. Our products extend as far as industrial boiler, power station boiler, pressure vessel, transformer, high-voltage switch, electric wire and cable, residual heat refrigeration machine, etc.

Учествуваат во изложбата активности

Настани и саеми

 • Taishan Group Successfully Signed First 440Ton Pulverized Coal Boiler

  Taishan Group Heilongjiang Sales Branch successfully won the bid and signed a TG440 tons of pulverized coal boiler, with a contract value of nearly 40 million yuan. This time the partner is our old user – XuanYuan Group’s branch company, Jieneng Thermal Power Station Co., Ltd. On the ...

 • Steam boiler user in Pakistan

  From January to April 2020, Taishan Group has signed a total of 6 coal fired steam boilers in Pakistan market, which is making a good start for 2020. The order details are as follows: DZL10-1.6-AII, 1 set. The coal boiler was repurchased by a regular customer. The customer had bought a coal fire...

 • Biomass Boiler Customer from Singapore Visited Taishan Group

  Recently, a Singapore company’s engineering team came to Taishan Group for a business visiting. They mainly work on the biomass boiler and power plant EPC project. Their head office is located in Singapore and has one office in each of Bangkok and South America.  After showing them around our fac...

 • Biomass Steam Boilers CE Certification Process

  1.1 Pre-Certification Since the entire certification process is rather complicated, the following are only a few key points. Thus everyone may have a preliminary understanding of the certification process. The enterprise shall firstly select a suitable authorized body (Notified Body) and entrust ...

 • Corner Tube Type Hydrogen Boiler Design

  Corner tube type hydrogen boiler is an advanced gas fired boiler type imported from abroad. The furnace part is full membrane wall structure. The convection heating area adopts flag pattern heating surface structure. It features small air leakage coefficient, compact structure, safe and reliable ...